Wednesday, October 3, 2007

All lost in the supermarket

Zijn het geen hangbejaarden die koffie slurpen in de gangpaden van de Albert Heijn, dan is het wel de klant voor je die alles in kleingeld wil betalen, na uiteraard alles eerst langzaam uitgeteld te hebben. Kortom: ergenissen in de supermarkt.

Waarom is "Zaanse Hoeve" karnemelk van 1,5 liter weer niet in voorraad in AH-filiaal De Hoef ? Staat dat reclameartikel wel goed geprijsd in de kassa ? Het is ook goed mogelijk dat de cassiere de rode afprijssticker op een artikel niet ziet en je de volle mep laat betalen. Vervolgens moet je naar de klantenservice om je recht te halen (waar natuurlijk een rij staat).
Nieuw zijn de supergrote (what's in a name ?) mandjes, die je op wieltjes achter je aan kunt trekken. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik wil een "normaal" mandje !

Bekend is ook het verschijnsel om de verkeerde rij voor de kassa's te kiezen. De rij die ogenschijnlijk het snelst gaat (en waar je dus logischerwijze in gaat staan), is vaak de langzaamste. Er zijn onvoorziene problemen: de klant heeft vergeten het afgewogen fruit te prijzen, de pinpas is defect/zoek of de klant is iets vergeten te pakken en moet terug de paden in om het product alsnog (liefst rennend) te halen.

Zoeken in het vriesvak is soms omslachtig. Onlangs in de Vomar zoch ik de goedkoopste fricandellen, die volgens de sticker op de rand van de kist aanwezig moesten zijn. Niet te vinden. Idem dito de kroketten. Uiteindelijk heb ik maar de loempia's meegenomen.
Eveneens irritant: geen reclamebordjes bij afgeprijsde producten in het vak, zodat je gaat twijfelen of ze wel in de reclame zijn. Wat dat betreft moet je ook oppassen dat je door onoplettenheid niet de verkeerde (non-reclame) artikelen meeneemt. Ergo:
de Unox rookworst light is in de aanbieding, niet de vette uitvoering. Kan iemand zorgen dat die verpakkingen niet zo op elkaar lijken svp ?

Ook lastig als je in een nieuwe supermarkt bent: waar is hier de flessenautomaat ?
Het is niet zo handig als de poortjes al gepasseerd bent en er dan achter komt dat de automaat voor de poortjes staat...

1 comment:

Anonymous said...

KLINKT BEKEND.JE ZOU HAAST GEEN BOODSCHAPPEN MEER DOEN.VOLGENS MIJ DOEN ZE HET OOK EXPRES.ALDI GEEFT NU TEMINSTE AAN DAT ZE JE DAADWERKELIJK VERNEUKEN DOOR AAN TE GEVEN DAT ZE PRIJZEN TE VERHOGEN!IK HEB SLECHTS EEN TIP, STOP MET ETEN, WE ZULLEN ZE KRIJGEN, AL WORDT HET ONZE DOOD!!