Wednesday, October 24, 2007

Internet killed the videostar

En zo heeft weer een videotheek in Alkmaar zijn poorten gesloten; de derde inmiddels.
Blijkbaar is er geen (droog) brood meer in te verdienen. Het illegaal downloaden via internet en de mogelijkheid van "film on demand" die kabelmaatschappijen bieden zorgen ervoor dat je de deur niet meer uit hoeft voor een leuke DVD.

Als op een gegeven moment alle videotheken het bijltje er bij neer gooien betekent dit wel dat er weer een stukje plezier wegvalt. Het plezier van het rondneuzen en het twijfelen welke film je zal huren. Of het plezier (?) van het bekvechten met een vriendin: wordt het die romantische film ? Of die politieke thriller ? (Over erotische films zal ik het maar niet hebben).

Zo'n twintig jaar geleden bezaten mijn vrienden en ik nog geen videospeler en huurden we a FL.5,- een zgn.moviebox (loodzwaar overigens), die je op de tv kon aansluiten om video te kijken. We hebben wel eens vier films tegelijk gehuurd om de hele avond te kunnen kijken in onze "thuisbioscoop". Na twee video's waren we echter uitgeput...

In elk geval hoop ik dat de videotheek blijft bestaan, evenals de cd-zaak. Uiteindelijk is het toch geen lol aan, dat downloaden en het bestellen via internet van goederen, hoe makkelijk ook ?
Het gaat om het plezier er om heen, niet zozeer om het product.

1 comment: