Sunday, October 14, 2007

Stop stop stop !

"Stop, stop, stop..."
Zo begint het gelijknamige en pakkende nummer van de Engelse groep The Hollies. Het is zo catchy dat het al dagen in mijn hoofd rond spookt. Is dit de Perfecte Popsong ?

Sinds enige tijd uit: "The Dutch Collection" van The Hollies, met daarop de vele hits die ze in ons land gehad hebben en als extra een DVD met verschillende tv-opnamen, daterend uit de periode begin jaren '60 tot halverwege de jaren '70.
Wist je dat ze in Engeland na The Beatles de meeste top 10 hits hebben ?

Eigenlijk is het te commercieel om echt goed te zijn; net iets te gepolijst. Ideale hitparademuziek dus. Maar echt slecht is het ook niet. Wat vooral opvalt zijn de meervoudige stemmen. Mede debet hieraan is Graham Nash die, na uit The Hollies gestapt te zijn, Crosby, Stills, Nash and Young (mede) formeerde (bekend om hun samenzang).

Eigenlijk waren The Hollies de ideale crossoverband: beetje rock, beetje pop, lang haar, maar niet te ruige boys (de zanger was meestal in pak).
Ze werden dan ook veel gedraaid op (toen nog) Hilversum 3. Zelfs jaren na hun hits waren ze nog regelmatig te horen in de Arbeidsvitaminen.

Tegenwoordig zijn groepen als The Hollies, The Marmelade of The Herd verbannen naar Arrows of (voorheen) Sky-radio. 3 FM draait het niet meer. Jammer dat daar alle muziek uit de sixties en seventies in de ban gedaan is. Niet dat ik ben "blijven hangen", maar meer uit jeugdsentiment.
Rest me nog 1 vraag: "The Dutch Collection" kopieren of niet ?

No comments: