Tuesday, April 17, 2007

Opmerkelijk 1 en 2

Opmerkelijk 1

Onlangs was er in de gemeente Helmond een groot alarm van kracht: door een ongeluk
in een chemische fabriek kwamen er veel giftige dampen in de lucht. De sirenes loeiden hun klagelijke en alarmerende tonen. En zoals bekend: als het alarm afgaat: binnen blijven en de ramen sluiten (en meteen naar het nieuws kijken natuurlijk).
De Helmonders echter deden niets van dit alles: ze gingen gewoon de straat op en sommigen bleven lekker in de tuin zitten. Commentaar van een van hen: "Het is toch veel te warm om binnen te zitten ?".

Waar zal die lankmoedigheid vandaan komen ? Is het omdat we gewend zijn aan het geluid van het luchtalarm (al is het maar 1 x per maand)? Of is het omdat de mensen niet weten waarom de sirenes janken ? "Het zal wel niet zo'n vaart lopen...", dat idee.
De burgemeester stelt voor om bij het volgende alarm iedereen een SMS'je te sturen met de aard van de ramp.
Moet je jezelf wel eerst abonneren natuurlijk.

Opmerkelijk 2

Wereldbank-directeur Wolfowitz ligt onder vuur omdat hij zijn vriendin aan een baan bij de Wereldbank geholpen heeft. En dat terwijl hij het voornemen had om de corruptie binnen die organisatie aan te pakken.
Zo'n functie van directeur wordt uiteraard goed betaald. Hoeveel zal zo'n man per jaar incasseren ? 1 miljoen dollar ? 2 miljoen dollar ? Ik heb geen flauw idee, maar gering zal het niet zijn.
Des te opvallender dat hij onlangs een moskee bezocht en bleek dat hij gaten in zijn sokken had...
Zou hij geen geld voor het kopen van nieuwe sokken hebben ? Is ie vergeten dat er die dag een bezoek aan een moskee op het programma stond ? Is het een bewuste provocatie aan de moslimgemeenschap ?
Het kan ook zo zijn dat de door het corruptieschandaal geplaagde Wolfowitz niet helder meer kan denken ? Of houdt ie gewoon van gaten in zijn sokken ivm zweetvoeten (kunnen ze lekker luchten)?

No comments: