Tuesday, October 1, 2013

O Porto !

Bijna een week nu in Porto en nog geen dag was het helemaal droog; de shorts blijven in de rugzak gepropt en een parapluie is aangeschaft.
Enfin, we vermaken ons evengoed wel. Porto is een drukke stad, met veel oude kerken en enkele fraaie musea. Het is fijn vertoeven bij de rivier Rio Doura, met zijn fraaie bruggen die ontzettend hoog boven het water liggen. Van daaruit dus een "splendid view" over de stad.

Een stad die er op sommige plaatsen vervallen uit ziet, met veel leegstaande huizen met dichtgetimmerde ramen. De Crisis heeft hier hard toegeslagen, met een werkloosheidpercentage van zo'n 10 %. Aan de andere kant zijn er veel luxe winkels met dure kleding en parfum.

Omdat terrasjes in de regen niet echt amusant zijn, zitten we vaak in gezellige cafeetjes, waar de koffie goedkoop is (0,65 cent) en er altijd verse cakes en koeken in tientallen variƫteiten aanwezig zijn. We verblijven in een groot en luxe appartement, vlak bij het centrum. De kachel staat (helaas) al lekker te branden, terwijl de internet tv met zo'n 100 kanalen altijd ter beschikking staat.

Gisteren hebben we een uitstapje naar het fraaie plaatsje Braga gemaakt, vandaag staat o.a. de botanische tuin op het programma. Kortom: we're doing fine on cloud 9.

PS Dinsdag werd een heerlijke zonnige dag en dat zie je pas echt hoe mooi de stad is.

No comments: