Thursday, October 10, 2013

A rush to the head

Nee, het is zeker niet het spannendste Formule 1 (F 1) seizoen van de afgelopen jaren. Vettel wint bijna altijd en de nr.2 Alonso staat op grote afstand. Gelukkig hadden we afgelopen race in Korea zondag nog vele leuke inhaalacties tussen de achtervolgers van Vettel. En nog een paar leuke crashes, niet te vergeten.

"Rush" is een nieuwe film die zich afspeelt in de F 1 van de jaren zeventig. De tijden dat de circuits  smal waren, de auto's licht ontvlambaar en gammel en er nog echte mannen de bolides bestuurden. Mannen die stevig dronken (en soms met een kater in de auto stapten) en rookten en leefden als playboys. Ze droegen ook nog bakkebaarden.

De film speelt zich dus af in de tijd dat de F 1 nog echt gevaarlijk was. Thema is de strijd tussen James Hunt (alias "James the Shunt) in de Mclaren-Ford en Niki Lauda (alias "The Rat" en ook "The Computer"). Twee mannen die niet meer van elkaar konden verschillen: de flamboyante Hunt tegen de koele en berekenende Lauda). Toch konden ze het uitstekend met elkaar vinden. ook buiten de baan.

Hunt is inmiddels enige jaren geleden overleden wegens ziekte en Lauda leeft nog steeds, wonderwel. Vooral als je bedenkt hoe dicht hij de dood was na zijn crash op de Nurnburgring in 1976
(de sporen aan zijn hoofd zijn er nog steeds). Hij was al opgegeven, maar 2 weken later racete hij alweer.

Ja, dat waren de mannen van staal.

       

No comments: