Wednesday, June 26, 2013

Assen

Komend weekend de Dutch TT, altijd een bijzondere gebeurtenis. En de enige GP op de kalender die op zaterdag gehouden wordt, vaak onder regenachtige omstandigheden overigens.

Heel spannend is het seizoen niet: het draait om 3 a 4 coureurs die de dienst uitmaken: de jonge Marquez (21 en grote belofte), Pedrosa en Lorenzo; alle 3 Spanjaard. En dan is er natuurlijk nog de "Doctor", alias Rossi (Italie), die de top 3 met moeite kan bijbenen. Is ie over zijn hoogtepunt heen ? Of is het wennen na zijn terugkeer bij Yamaha ? Voor het begin van het seizoen voorspelde hij al dat het moeilijk zou worden om teamgenoot Pedrosa bij te houden.

Jammer dat de Spanjaarden zo domineren. Nieuw-Zeelander Stoner is er helaas mee gekapt, Amerikaan Hayden hobbelt in het middenveld op de Ducati en dan rijden er nog een paar verdwaalde Britten in de Top 10. Nederlandse sterren zijn er al lang niet meer, of je moet Iwema meerekenen, die af en toe een puntje meepakt in een lagere klasse.

Kortom: teveel Spaanse coureurs en ook teveel Spaanse circuits. Het wachten is op de terugkeer van Suzuki in de GP, het liefst met een Amerikaanse coureur a la Roberts, Schwanz of Rainey.Krijgen we weer een beetje concurrentie hopelijk.

3 comments:

HSD said...

Waar is de "Witte Reus", now that we need him.

joop said...

Ja, en Jumping Jack en Boet van Dulmen.

Anonymous said...

It's a Giant Rossi.