Wednesday, June 12, 2013

- 21 of + 21 ?

Nee, dit gaat niet over de temperatuur in Nederland, was het maar + 21 graden. Gelukkig is er nog wat interlandvoetbal van op de buis. Zo is er nog wat leuks op een doordeweekse "horrorlente"-avond.

Gisteren won het "grote Oranje" met gemak van het op voetbal - en voedselhygienegebied zo machteloze China. Van Persie scoorde zijn 35e doelpunt en kwam op gelijke hoogte met Ruud van Nistelrooy en Faas Wilkes. Zal "Van the Man" het record van Kluivertt (40 maal raak) nog gaan breken ? Ruud had de ambitie wel, maar is gestopt bij, zoals gezegd, 35 goals. Huntelaat staat nu op 34 en loert ook op het record. Maar hij lijkt uit de gratie bij de Bondscoach en speelde niet in Azie.

Ondrtussen speelt Jong Oranje een goed EK in Israel: twee maal gewonnen en al geplaatst voor de halve finales. Dat is an sich al merkwaardig: na de 3 poulewedstrijden stroom je meteen door naar de halve finales. 1/8e en 1/4e finales ? Doen we niet aan.

Vreemd ook dat het toernooi voor spelers van - 21 is en er spelers van 23 + meedoen bij Jong Oranje. Ik denk aan Leroy Fer, Strootman (lijkt wel 28) en een Blind. Allemaal ervaren spelers van het "grote Oranje" van Van Gaal en inmiddels al aardig ervaren. Eigenlijk een soort competitevervalsing in mijn ogen.
.


2 comments:

HSD said...

De beste 2 van 2 poules van 4 plaatsen zich direct voor de halve finale, vandaar geen 1/8 en kwartfinale
Idd een merkwaardig iets dat spelers boven de 21 meedoen
Wat is het doel van zo'n toernooi vraag je je af.

joop said...

Ja, wat is het doel idd. Het toernooi is ook niet poulair: veel lege plekken op de tribunes

En waarom geen 4 poules ? Dat maakt het spannender, je hebt dan ook nog 1/4e finale.