Saturday, May 18, 2013

Bicycle, I want to ride my bicycle

Ondanks de waarschuwingen in de reisgids: "draag een helm" en "automobilisten in Sevilla zijn geen fietsers gewend" konden we prima fietsen in het grote Sevilla. Twee fietsen gehuurd bij een vriendelijke Pakistaan en crossen maar. Nooit geweten dat een ATB zo lekker rijdt, by the way. Maar...hou er wel rekening mee dat een fietspad in Sevilla zomaar kan eindigen in het niets...

Met de fiets tourden we makkelijk door de hele stad, inclusief de "outskirts", waar we een oud klooster bezochten, omgebouwd tot modern museum. Daarin o.a.werk van de moderne Chinese kunstenaar Ai Wei Wei. Dat was een van de vele hoogtepunten van de hoofdstad van Andalusie (wel jammer dat onze fietsen door de directie verplaatst waren; ze stonden voor een kunstwerk). Evenals de ontdekking van de "Metropol Parasol": een enorm kunstwerk in de vorm van een "platte paddestoel" midden in de stad, dat je ook kon beklimmen en waarop je een mooi uitzicht over de stad had.

De eerste 2 dagen was het nog 30+ graden, daarna wisselvallig met regen. Het maakte niet zoveel uit, we bleven toch lekker fietsen, af en toe schuilend bij een van de vele cafe's met lekkere koffie.
Kortom: het Spaanse Leven. Voor 20.00 kun je in de meeste restaurants niet eten, dus dan pas je je aan aan de Spaanse gewoonten. Wel even slikken als Hollander natuurlijk, gewend om vroeg te eten.

En zo'n mountainbike schaf ik binnenkort ook maar eens aan...

2 comments:

Anonymous said...

Verkoopt Yamaha ook mountainbikes dan?

joop said...

Dat zou dan meeste de beste zijn