Tuesday, November 6, 2012

IJsman doet harten smelten

Leuk voor Kimi Raikkonen, alias "The Iceman", dat hij voor het eerst sinds 2009 weer eens een race won in de Formule 1. Hij was er een paar jaar tussenuit om wat te "ralleyen", maar maakte dit jaar zijn rentree.

Het ijskonijn hiels als geberuikelijk zijn hoofd koel terwijl Alonso in de Ferrari vlak achter hem zat Het Lotus-Renault team riep hem af en toe wat aanwijzingen toe tijdens de race, maar dat was Kimi niet van gediend. "You don't need to tell me what to do...!", was zijn duidelijke antwoord. 
En ja, hij had mazzel dat polezitter en raceleider Hamilton weer eens uitviel met elektronicaproblemen. Maar mazzel dwing je ook af in de F 1.

Nummer twee in het klassement Alonso had ook mazzel: zijn grootste concurrent Vettel (nr.1 in hetzelfde klassement) moest uit de pits starten. Helaas voor de Spanjaard in de Ferrari wist Vettel knap op te rukken vanaf P 24 naar de derde plaats en bleef de schade voor hem dus beperkt.
Overigens weer opvallend hoe makkelijk Button in de McLaren voor de Duitser aan de kant ging. Button blijft toch een beetje (teveel) de "gentleman driver". Hij rijdt foutloos, maar bloedeloos.

Al met al een geweldige race op het futuristische circuit van Abu Dhabi: veel crashes, inhaalmanoeuvres en teleurstellingen. Cijfer: een 9 !
En toekomstig McLaren coureur Perez ? Die moet nog veel leren, want elke race crasht ie of laat anderen crashen. Cijfer ? Een 4 !

No comments: