Saturday, November 10, 2012

Desolaat

Meestal fiets ik via het Heiloooer Bos naar station Heiloo ipv NS Alkmaar. Het is 5 minuten langer fietsen, maar een veel fijnere route. Op de terugweg is het v.a. de wintertijd nog spannend om na het werk door het donkere en onverlichte bos te rijden. "The Blair with project" beelden zijn dan nooit ver weg (evenals een ontsnapte  gek met een bijl uit Willibrord).

Enfin, dat was de weg ernaar toe en terug. Het station Heiloo is een ander verhaal. De Kiosk kent steeds krappere openingstijden: de deuren gaan nu om 11.00 al dicht en in het weekend is het helemaal nietmeer  mogelijk om koffie te halen of een krant te kopen.

Het is de enige verwarmde ruimte op het station en dat kwam goed van pas de afgelopen winter. De andere wachtruimtes zijn koud en smerig. Niet dat de reiziger die niets bestelt het gevoel krijgt dat ie echt welkom is, trouwens. De zitplaatsen zijn uitsluitend voor betalende klanten, staat er op het bordje...

Toen ik vanochtend de ruimte langsliep was die helemaal leeggemaakt. Het interieur stond blijkbaar al ingepakt in dozen in containers.Nu dus helemaal "closed shop" ? Vernikkelen op het desolate perron in de winterkou, terwijl er een Intercitytrein met 120 km/u voorbij raast dus.

3 comments:

Anonymous said...

De ruimte voor commentaar ziet er desolaat uit..

joop said...

Tja, daar kan ik weinig aan doen. Maar volgens mij is er alle ruimte om je commentaar te posten.

Anonymous said...

De botte Bijl van Filemon W.