Friday, April 27, 2012

"Massa haalt niet in als een krom banaantje"

Aldus presentator Mol tijdens de F 1 GP van Bahrein, afgelopen zondag. En, dat moge zo zijn, maar hij rijdt meestal ver achter zijn Ferrari-teamgenoot Alonso. Sinds zijn heftige ongeluk een paar jaar geleden lijkt de snelheid er bij de voormalige vice-wereldkampioen uit te zijn. Er gaan geruchten over zijn vervanging, maar in Bahrein reed ie aardig.

Je kunt je trouwens afvragen (zoals velen deden) of de race in het oliestaatje had moeten plaatsvinden gezien de onrust in het land. Een paar monteurs van Force India werden bestookt met een brandbom en onder demonstranten op straat viel een dode. Sport als propagandamiddel voor een fout regime. Waar hebben we dat meer gezien ?

Overigens verrassend dat we in de eerste 4 races ook vier verschillende winnaars zagem. Dat isl lang geleden dat dat voor het laatst gebeurde. Het veld is sowieso een stuk dichter bij elkaar gekomen en vooral in de laatste ca 20 ronden ontstaan er de mooiste gevechten.

Mercedes-rijder Rosberg boekte haar eerste zege sinds haar rentree als onafhankelijk team een paar jaar geleden. En die dekselse Vettel kon in Bahrein ook weer eens met zijn vingertje zwaaien. Na een moeilijke start van het seizoen staat ie toch weer aan top in het klassement.

Maar Schumachter, die andere Duitser, blijft tegenvallen en staat in de schaduw van zijn jongere teamgenoot Rosberg. Is het niet de schuld van een losse wielmoer dan is het het wel de schuld van de Pirelli banden.Ga maar met pensioen, Michael !

No comments: