Friday, April 20, 2012

"Live gingen we als een speer"

Aldus Wieb Zigtema, oud-gitarist van de The Rousers uit Broek op Langedijk in een interview met VK op 12/4.

En ja: zo was het ook. Altijd voluit, geweldige live sound met 2 gitaristen. Gekleed in het zwart met een een beetje make up op het gezicht. Jammer dat debuut-lp "A treat of new beat" dat rauwe live geluid niet in de groeven wist vast te leggen, hoe goed de nummers ook waren.

Wieb heeft een solo cd uitgebracht: "The willow weep", opgedragen aan de in oktober vorig jaar overleden gitarist Cock de Jong. In het interview verhaalt Zigtema over zijn goede band met hem: fijne tweestemmige zang en hun liefde voor The Kinks.

En ja, nu er al twee ex-leden van The Rousers zijn overleden wordt een reunie wel heel moeilijk. Cock vroeg me eens hoe ik over een reunie dacht. Een prima idee, leek mij. Maar helaas...

In de VK wordt ook nog geschreven over de klassieke hoes van de debuut-lp en hoe moeilijk deze nog te krijgen is. Ook de cd-versie met extra nummers ia al jaren uitverkocht. Maar er is hoop: waarschijnlijk brengt Excelsior beide opnieuw uit.

Hou het in de gaten zou ik zeggen, ook al klinken anno 2012 sommige nummers wel een beetje gedateerd en gingen anderen er van door met de door The Rousers gelanceerde term "New Beat".

2 comments:

HSD said...

Respect voor punk uit het dorp met internationale allure

joop said...

De beroemde en overheerlijke Lay chips komen daar ook vandaan.