Sunday, April 1, 2012

En het was er ijskoud

Gisteren voor het eerst de stad Groningen bezocht. Alleen al vanwege het Groninger Museum. Bijna failliet, maar het 'museumtaartje" smaakte uitstekend. En het gebouw is fantastisch, met verschillende niveaus en elke zaal uitgevoerd in een andere kleur.

Exposities over De Ploeg en twee mode-ontwerpers m/v (Iris van Herpen/Azzedine Alaida) annex kunstenaars met fraaie gewaden om vooral niet te (veel) te dragen. Schilder Altink van kunstenaarscollectief De Ploeg verraste me met zijn veelkleurige werken. Soms wat naief, maar alles in de prachtigste kleuren, of soms weer heel donker geschilderd.

Daarna even de fraaie stad in. Wie, zoals ik, verwacht dat de Martini-toren net zo hoog als De Dom in Utrecht is, komt bedrogen uit. Geen ombouwsel ook, wat kaal. Maar wel mooi als Gronings symbool bij uitstek.

In een galerie een aangrijpende foto-expositie over gevangenen in Amerikaanse complexen. Menstonterend eigenlijk. Zelfs kinderen van 12 zitten er opgesloten.
Op de terugweg liepen we nog over de "R.Kerkhof", bekend van monopolie en de AH is gevestigd in de oude Korenhal. Heb nog nooit zo'n "hoge" winkel gezien. Heel apart gevoel.

En verder ? Verder was het vooral stervenskoud in Groningen. But who gives a damn ?
De urenlange treinreis was alleszins de moeite waard.

5 comments:

Anonymous said...

En de Groningse studentes? Werd je daar niet warm van? ;-) So mooi.

lidia said...

Heb je nog het Stripmuseum bezocht? Niet spectaculair, maar meer voor 'als je er toch bent'...

joop said...

Anonymus: qua studentes viel het wat tegen...

Lidia: zal ik de volgende keer doen. Wist niet dat ie daar ook gehyuisvest is.

Anonymous said...

Ja,boven Dokkum begint het Scandinavisch subcontinent.;-)

Anonymous said...

strippen in april door studentes is veel te koud. LWesp ;-)