Monday, March 26, 2012

Nog meer kaas

Op initiatief van de Alkmaarse Courant (de meest burgelijke krant die er bestaat) worden de activiteiten rond de wekelijkse Kaasmarkt uitgebreid. Zo komt er een groot videoscherm op het Waagplein, worden er kazen met bootjes aangevoerd en wordt er een tribune opgezet. Voorts: een permanente inkijk bij het weeggedeelte in het Kaassmuseum. Zo wordt Alkmaar Kaasstad nog eens extra op de kaart gezet.

Dit initiatief wordt uiteraard van harte gesteund door wethouder Kloos. Des te meer toeristen des te beter immers ? Dit is overigens ook de man die de historische gevel van de voormalige chocoladefabriek Ringers willen slopen voor nieuwe winkelpanden.

En de man die geen geld wil steken in een nieuw pand voor cultureel centrum Provadja (Breng het maar onder bij de nieuwe commerciele superbioscoop, waar het eigen karakter verloren zal gaan). Kloos heeft wel 15 miljoen over voor een nieuwe brug over het kanaal. Of die nou zo noodzakelijk is ?

Een echte Alkmaarder zal overigens nooit de Kaasmarkt bezoeken. Ze wordt alleen voor de toeristen in stand gehouden. Het echte handelen gebeurt er al lang niet meer en de Eyssen kaasfabriek is ook al jaren "extint.".

Ik kan af en toe geen kaas meer ruiken of eten. Teveel bijluchtjes inmiddels.

5 comments:

Anonymous said...

OPA Klooszak.

Anonymous said...

Ik vind dat het Noord-Hollands kanaal omgelegd moet worden. Heb je ook geen bruggen meer nodig!

joop said...

Anonymus 1: OPA Kloszak: geheel mee eens

Anonumus 2: Noord-Hollands Kanaal dempen. Nog beter.

Ik las dat de nieuwe brug bij de Bestevaerstraat maar liefst 15 miljoen moet gaan kosten, ipv 5 miljoen.

Anonymous said...

Ja, omleggen van Bergen naar Enkhuizen.

WJ said...

Ik vind die Ringersfabriek trouwen ook foeilelijk net als Victor Kloos