Tuesday, August 30, 2011

Sign O times

"Fame" in Amsterdam sluit in januari definitief haar deuren. Ondanks een omzet van 12miljoen Euro vorig jaar is het niet rendabel meer om de zaak draaiende te houden.
En zo verdwijnt er, na Boudisque, Get Records, de Virgin Megastore en Get Records, nog een geroenommeerde cd/dvd winkel.

Is altijd leuk om in Fame rond te snuffelen, op zoek naar koopjes. En om "gewoon" nieuwe cd's aan te schaffen, of prachtige muziekboeken door te bladeren. Yak: weer een baken op mijn wandelroute door Mokum omgevallen.

Uiteindelijk zullen alleen de winkels met tweedehands geluidsdragers overleven. Hoewel ? Zo druk is het bij laatste rots in de branding Concerto (3 panden naast elkaar !) meestal ook niet.

Nee, binnen 2 a 3 jaar is de cd dood en begraven, schat ik zo in. Dan bestaat muziek alleen nog uit "streams", zoals Spotify en 22 streams. Het downloaden van de cd's hoeft dan ook niet meer, evenals het kopieren ervan.

Makkelijker wordt het dus zeker. Maar trots op straat lopen met mijn nieuwe aanwinst in een mooi plastic tasje is dan voorgoed voorbij. En die heerlijke geur van een platenzaak is zometeen alleen nog als parfum te koop.

No comments: