Wednesday, March 30, 2011

Never mind the bollocks

Vanavond op tv voor het eerst sinds jaren weer eens een "Classic albums" over een Nederlandse artiest/groep: Herman Brood met "Shpritsz".
Heb genoten van de aflevering met "Never mind the bollocks" van The Sexpistols overigens. Ik zal niet de enige zijn, want na elke uitzending van de reeks schiet de verkoop van cd's/downloads van de betreffende albums omhoog. Goede zaak dat "Het Nationale Product" (vreselijke term trouwens) nu ook onder de aandacht komt.

In de Volkskrant stond onlangs een artikel over het schrale aanbod van popmuziek op de Nederlandse tv. Ook de "Nederpopshow" trok te weinig kijkers. Opvallend ook dat die bandjes allemaal 1 minuut willen optreden in DWDD. Het is een aanfluiting. Langer optreden schijnt niet te kunnen, want dan zappen meteen honderduizenden kijkers weg. "Bah ! Live popmuziek ! "

En ja, in de "Nederpopshow" werden de nummers wel volledig gespeeld. Maar in dat programma moest dan zonodig weer een melige quiz met bekende NL popmuzikanten geprogrammeerd worden. Altijd weer die flauwe popquizjes. Wie van de deelnemers krijgt de meeste lachers op zijn hand ?

Wat dat betreft is het BBC-programma "Later...with Jools Holland" een verademing. Elke aflevering een stuk of 6 a 7 artiesten/bands die alle live een paar nummers spelen. En in elk denkbaar popgenre. Tussendoor is er zelfs nog ruimte voor een kort interview met een gast.

Zo wil ik het in Nederland op de buis ook graag zien. Live, een uur lang, veel muzikanten en geen flauwe quizjes. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn ? Never mind the bollocks: here is some live rock 'n roll for you !

No comments: