Thursday, March 10, 2011

1.59.9 cent

Dus nog geen 1,70 cent per liter benzine, zoals de kranten schreven. Dat is de officiele prijs. Maar wie slim is tankt uiteraard onbemand en bespaart Euro's.

Dat is aan te raden, want de prijzen van supermartkartikelen worden naar verwachting zo'n 5 % hoger de komende tijd en door goedkoop te tanken kun je besparen. Overigens: dankzij de grote onderlinge concurrentie van de supermarkten lijken de prijsstijgingen nu nog mee te vallen. Enfin, als je het vergelijkt met landen als Tunesie en Egypte (niet voor niets oproer !) is het eten goedkoop. Daar betalen de inwoners zo'n 50 % van hun inkomen aan voedsel.

Ik schrok laatst wel bij de Aldi: mijn favoriete "grof volkoren met zonnepitten" nu maar liefst 1,39 ipv 1,28 ! In procenten een flinke verhoging uiteraard, maar als ik de bakker (warme/koude, wat u wilt) bezoek betaal ik een Euro meer per brood.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat sinds 2000 vooral de appelmoes flink in prijs gestegen is (92 %), evenals zwemlessen en het laten opmaken van een testament. Daarentegen zijn de tv's een stuk goedkoper geworden. En op voedsel kun je makkelijker besparen dan op tv's, dus dat is een voordeel. In het ergste geval: elke dag blikgroenten met patat en speklap op tafel.

No comments: