Thursday, November 25, 2010

Jongens tegen mannen

"Bijtende spelers scoren niet", las ik onlangs ergens. En zo is het. Beter dan aan de hand van het gedrag van de gefrusteerde Suarez kan de malaise binnen Ajax niet geillustreerd worden. Voeg er hier en daar een paar rode kaarten, een slechte trainer-assistent trainer verhouding en de stem van "El Salvador" (Cruijff) aan toe en de perfecte mix van wanhoop is gereed.

Gisteren beleefden we het voorlopige dieptepunt: Ajax-Real Madrid 0-4; de grootste internationale thuisnederlaag van Ajax ooit. Het was een spel van de jongens tegen de mannen. Enigszins te vergelijken met de WK finale Nederland-Spanje, waarin Oranje alleen lang stand kon houden door het maken van zware overtredingen (maar zelfs daar kwam Ajax niet aan toe).

Hoe nu verder ? Cruijff zal blijven provoceren en terecht. Maar zelf de verantwoordelijkheid op zich nemen ? Nee. Zoals het nu is blijft hij de Onaantastbare, die in feite geen risico's loopt. Terend op de grote successen uit zijn verleden. Uiteindelijk is de kloof van Ajax met de Europese top onoverbrugbaar vanwege het grotere kapitaal in landen zoals Spanje, Engeland en Italie.

Maar wie weet staat er ooit weer een jonge Van Gaal op, met een derde gouden lichting als werktuig...

3 comments:

HSD said...

Dit is inderdaad niet om aan te zien.
Maar..
Laat de heilige J.C. nu eens zijn verantwoordelijk oppakken of zijn kop houden.
De man zorgt voor onrust, doet zijn beklag via een Telegraaf column, en laat dan het achterland vertwijfeld achter.
Maar laten we eerlijk zijn,succes voor Ajax in Europa blijft incidenteel, alleen in de jaren 70 was het structureel.
Een boze Ajax fan.

joop said...

De vraag is echter of er weer structureel succes behaald kan worden. Zo ja, dan moet er iets veranderen. Wat ? Dat is de grote vraag. Wie weet helpt het, zoals JC aangaf, om een aantal ex Ajacieden in het bestuur op te nemen. En misschien weer met buitenspelers opereren ? Wat in elk geval niet hielp was Rommedahl en Pantelic laten vertrekken.

Anonymous said...

Je kan zeggen van J.C. wat je wilt maar waar hij bij betrokken is daar worden vroeg of laat prijzen geoogst..