Wednesday, December 1, 2010

Wij ijsen

Helga van Leur, de weervrouw van RTL Nieuws, maakte het duidelijk voor ons domme kijkertjes. Met handgebaren wees ze op haar neus, oren en voorhoofd om ons te bezweren die "onderdelen" vanwege de koude goed in te pakken. En de gevoelstemperatuur werd uitgelegd aan de hand van een ingewikkelde tabel. U bent gewaarschuwd !

Zo vallen er elke winter doden door schaatsers die te snel de ijzers ombinden en op "natuurijs" door het ijs zakken.
Gek woord eigenlijk, "natuurijs". Is niet alle (buiten)ijs natuurlijk van aard, tenzij het kunstmatig is opgewekt ? Zo bezien is kunstijs dus blijkbaar de norm.

Ondertussen wordt er veel winterkost verkocht; drie maal zoveel als normaal. Ook de firma Unox doet goede zaken. Bij elke ijsmarathon is ze aanwezig. En om nou te zeggen dat die rookworst zo geweldig smaakt ? Mwwwhhhh...Zout is ie in elk geval wel.

Winnaars van de Friesche Elstedentocht, zoals Angenent, zijn uitgeloot voor een eventuele nieuwe ronde. Wonderbaarlijk. Naar mijn idee horen die winnaars altijd mee te doen. Ze hebben hun sporen verdiend en zouden een nieuwe Elstedentocht extra glans geven. Op mijn verontwaardige e-mail aan de vereniging de Friesche Elstedentocht heb ik nog geen reactie mogen ontvangen...

No comments: