Saturday, July 3, 2010

Arm Ghana, gelukkig Nederland

Ja, sneu is het wel. Ghana had als eerste Afrikaans land ooit de halve finales op een WK kunnen bereiken, maar verprutste de penalty (bij een stand van 1-1), die ze in blessuretijd de hemel in had kunnen schieten en met hen het hele Afrikaanse continent.

Een groot drama was het, en de spelers waren na afloop van de uiteindelijke penalty shoot out (waarin Uruguay zich koeler toonde) totaal gebroken. Hoe hard kan voetbal zijn ? Eigenlijk zou hands op de doellijn (Suarez) meteen een doelpunt moeten zijn, ipv een strafsschop, die nog gemist kan worden.

Maar fijn voor Oranje is het wel. Uruguay (ook dus zonder Suarez wegens rood) schat ik lager in dan de conditioneel sterkere Ghanezen, die tot het eind op het zegedoelpunt bleven jagen. Het is ook gewoon een mooier affiche: Nederland-Ghana.
Oeps, ik word sentimenteel, vergeef me. Het keiharde resultaat is het enige wat telt in "The wonderful and frightening world of Orange Crush"...


Het lijkt erop dat Nederland eens alles mee heeft op een eindtoernooi en dat we voor het eerst in 32 jaar de finale kunnen bereiken, na het fantastische resultaat tegen Brazilie. We hebben tenslotte nog twee rekeningen te vereffenen: de verloren finales tegen Duitsland en Argentinie. Time to straighten things out.

No comments: