Saturday, July 31, 2010

En weer een slager minder

Heugelijk nieuws laatst in de krant: slagerij Van der Gragt sluit zijn deuren. Tevergeefs had hij de huuropzegging van zijn winkel in het pand van de Aldi bij de rechter aangevochten. Ik sprong een gat in de lucht.

Ik woon namelijk boven de Aldi, met alle ongemakken van dien af en toe. Zoals daar zijn: lossende vrachtwagens. Het irritantste is als die chauffeurs de koelmotor op het dak laten aanstaan, dat is een hels lawaai. Of "gewoon" de motor stationair laten draaien. Het is nergens goed voor: lawaai en verspilde brandstof.

Nu valt het met de vrachtauto's voor de Aldi wel mee: die zijn beschaafder (op een enkele uitzondering na). De bevoorraders van de slager echter bakken het bruiner: meestal staat de koelmotor lekker te brullen tijdens het lossen. Daarbij komt nog het geklets, zeg maar half geschreeuw, van de slager en zijn knechten met de chauffeurs. Met op het eind een hard "Doeiiiiiii !"

Van die slager, hoe aardig verder persoonlijk ook, ben ik nu dus verlost.
Wel is het zo dat de complete Aldi nu verbouwd wordt en dat betekent de hele dag boren, getimmer en gestamp. Laatst zelfs nog op zaterdag ! Maar goed, je moet er wat voor over hebben om van koelmotoren verlost te worden.

No comments: