Friday, June 18, 2010

Wass jetzt, Deutschland ?

Ik geef toe dat ik een bewonderaar van "Die Mannschaft" ben. Op toernooien komen ze meestal vrij ver en je moet ze als tegenstander nooit onderschatten.
Beroemd is de uitspraak van ex Engels international Gary Lineker: "Voetbal is een strijd tussen 22 man en op het eind heeft Duitlsland gewonnen".

Alleen al die namen van de spelers tijdens dit WK: Mertesacker, Schweinsteiger, Jansen (?) en Badstecker. Degelijke Duitse namen die de opponent bij voorbaat al schrik aan jagen.
Alleen die coach Low, die ziet er niet zo typisch Duits uit, al heeft ook hij zijn naam mee. Getooid in een vage sweater is hij in voortdurend overleg met zijn assistent. Ze doen mij denken aan Jos Brink en zijn vriend Frank Sanders.

Na de ruime zege op Nieuw Zeeland in de eerste wedstrijd werden onze oosterburen door sommigen al als wereldkampioen bestempeld.
Wat voorbarig, bleek vanmiddag tegen Servie. Eerst werd Klose uit het veld gestuurd en in de chaos die daarna ontstond profiteerde Servie knap: 1-0.
Later kreeg Duitsland nog een penalty, maar die werd dom gemist door Podolski. Het was hoe dan ook een spannende wedstrijd, met veel kansen aan beide zijden.

Dus hoe nu verder. Duitsland ?
Ijn elk geval winnen van Ghana. Dat zal niet makkelijk zijn, maar zo alleen kan de de ware "Kampfgeist" herrijzen. Wie wil er tenslotte een WK zonder Duitsland minimaal in de halve finales ?

No comments: