Tuesday, June 22, 2010

Quelle un misere !

Zelden zag ik een meer meelijkwekkend elftal als dit Franse bij het WK. In 3 duels welgeteld 1 doelpunt gescoord, geen enkele wedstrijd gewonnen.
Tegen Bafana Bafana vandaag werd er, om de misere compleet te maken, nog een rode kaart aan "Les Bleus" uitgedeeld.

Is dit het elftal dan in 2006 nog in de finale van het vorige WK stond ? Nu hangt het als los zand aan elkaar. De spelers vormen eilandjes in een grote en diepe oceaan.

Er heerste opstand en muiterij en president Sarkozy bemoeide zich er mee (kun je je voorstellen dat Balkende ingrijpt bij Oranje ?).
Coach Domenique laat zich leiden door de sterren. Als bepaalde spelers niet over het juiste sterrenbeeld beschikken worden ze niet opgesteld.
Dit is dezelfde keuzeheer die tijdens het EK 2008 eveneens de poulefase niet overleefde. En hij mocht daarna gewoon blijven zitten.

Maar sommigen noemen het lot van het Frans elftal "de hand van God", met verwijzing naar de handsbal van Maradona op het WK 1986 (die Argentinie wereldkampioen maakte). Nu slaat het op de niet bestrafte handsbal die Henry maakte in de play off tegen Ierland, waardoor Frankrijk naar het WK ging en Ierland thuis bleef.

Zo bezien is "de hand van God" de rechtvaardige wraak van God.

No comments: