Monday, June 7, 2010

Double dare

Dat was genieten, afgelopen zondag op het circuit van Zandvoort: de Masters werden verreden. De beste coureurs uit de Europese Formule 3 competities, verzameld in 1 race. Dit jaar was de 20e editie.

Door de regenachtige omstandigheden gleden meerdere coureurs van de baan. We stonden geposteerd in de roemruchte Tarzanbocht, de eerste bocht na start/finish, en die is altijd tricky. Dus ook nu weer.

Uiteindelijk won Valtteri Bottas (Finland) de race. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Masters dat een rijder voor de tweede maal deze prestieuze race op zijn naam zette.

Alle winnaars (o.a.Verstappen, Coulthard, Hamilton en Sato) van deze race op Zandvoort zijn uiteindelijk doorgestroomd naar de Formule 1. Dus wie weet zien we Bottas daar ook nog wel terug.

Het mooiste moest toen nog komen: de demorit van Sebastian Vettel in zijn F 1 auto van Red Bull. Het hoge gegil van de 3 liter Renault motor weerkaatst over het circuit en ik krijg koude rillingen over mijn rug. Voor mij bestaat er geen mooier geluid. Geen zanger of fijngebekt vogeltje die daar tegen op kan. De "donuts" die de Duitser draaide waren fantastisch.

Ook het stuntteam van Red Gull gaf acte de presence. Het vliegtuig landde op de startbaan van het circuit, maakte verschillende "schroeven" in de lucht, vloog superlaag over het publiek (dat ineen dook) en stortte zich in adembenemende duikvluchten a la Stuka.

Kortom: een geweldige middag.
Met toetje toe op de A 9 richting Alkmaar. De brug was geopend voor scheepsverkeer en als motorrijder zorg je er uiteraard voor dat je vooraan staat als de slagbomen omhoog gaan. sluit. Zodoende had ik zo'n 13 kilometer open snelweg in het vooruitzicht. Werkelijk geen auto voor me. Dus: gas erop !

Misschien was dat nog wel de grootste kick van de dag.

2 comments:

lidia said...

Wacht maar, tot straks die bon in je bus valt....;)

joop said...

Alstublieft geen bonnen meer, meneer Koos Spee !