Sunday, March 15, 2009

Reunie

Gisteren vond in Alkmaar de "Kaasbeursreunie" plaats. Niet in het cafe De Kaasbeurs, dat verbouwd is en tegenwoordig Joeys heet, maar in het ontmoetingscentrum De Societeit, wat qua sfeer met De Kaasbeurs overeenkomt.

Ik moet zeggen: het was beregezellig. Veel oude bekenden uiteraard, de meesten net als vroeger in het zwart gekleed. Wel wat grijzer en dikker inmiddels. Velen had ik niet meer gezien sinds de sluiting van De Kaasbeurs, zo'n 7 jaar geleden.

Het was goed druk op de reunie. Zo druk dat de wachttijden bij de bar absurd opliepen en er van buitenaf vaten bier aangevoerd moesten worden.
Maar dat mocht de pret niet drukken. Het punkbandje ramde er prettig op los, met hun covers van Nederlandstalige muziek. Er moest nu wel buiten gerookt worden, in tegenstelling tot vroeger in De Kaasbeurs.

De grote opkomst bewijst ook het gemis van het oude cafe, waar jong en oud, toeristen en kaarters door elkaar zaten. Met de unieke inrichting van oude schilderijen aan de wand, de open haard, de goedkope koffie, lekkere stokbroodjes en de door klanten beschreven bierviltjes met boodschapjes.

Het leuke was dat je er ook overdag terecht kon. Druk was het vooral op woensdagavond met livemuziek en op zaterdag (tot 20.00). Veel bezoekers kwamen op die laatste dag met de boodschappen binnen en ontdekten pas de volgende ochtend achter dat ze de tassen in De Kaasbeurs hadden vergeten mee te nemen.

Tot op de dag vav vandaag is er in Alkmaar geen cafe dat aan de behoeften van de oude klanten van De Kaasbeurs voldoet (maar dat ook nieuwe klanten zou kunnen trekken). Nog altijd is het gemis groot. Hier ligt voor De Societeit een gat in de markt. Moet er wel een gezelligere barkeeper komen...

1 comment:

Anonymous said...

Joop, volgens mij sta je in de krant,ik zal de foto bewaren.
groetjes rené