Tuesday, March 24, 2009

Excentriekelingen

Zo in de loop der jaren leer je de exentriekere klanten van de Stadsbibliotheek in Haarlem kennen.

Zo heb heb je "Bjorn Borg", met lang grijs haar, en altijd in het wit gerkleed. Niet lid, maar wel altijd op zoek naar boeken. Dan is er nog een oude hippie in Schalkwijk, die je altijd vraagt om een adres op te zoeken, zodat hij een brief kan schrijven naar een bedrijf of de overheid om te klagen. Zelf via internet zoeken, meneer ? Geen sprake van: te modern. Ook gewoon met de hand schrijven zo'n brief en vooral geen e-mail uiteraard.

Andere vaste bezoekers zijn de man van Indische afkomst, die na een discussie met Klantenservice, begon te klagen dat hij gediscrimineerd vanwege zijn huidskleur en de "zwerver met stijl" die het Haarlems Dagblad nog eens gehaald heeft. Ondanks het feit dat hij altijd buiten slaapt komt hij altijd fris gewassen, huisraad op de rug, in de bibliotheek.

Voorts de "moeilijke oude man", die laatst flink begon te vloeken toen de kranten naar beneden verplaatst waren. "Godverdomme ! Godverdomme ! Godverdomme ! ". klonk het luid door de bieb.

De regelmatige bezoeker die nooit sokken aan heeft zwerft van filiaal naar filiaal en kijkt illegaal porno in Heemstede en mevrouw E. kijkt urenlang DVD's terwijl ze in zichzelf praat. Weinig geliefd is "De Knipper" die regelmatig artikelen uit kranten knipt; gaat door ondanks waarschuwingen.

"De Spanjaard" komt altijd op het laatst binnen en moet tegen sluitingstijd altijd gemaand worden om het pand te verlaten (week in, week uit).
Meest bizarre gebeurtenis in de bieb was de dronken man, die al luisterend naar een cd, zijn urine de vrije loop liet.

1 comment:

Anonymous said...

Mooi beeldend beschreven