Monday, November 3, 2008

Mag een monster ook menselijk zijn ?

Adolf Hitler is een van de grootste misdadigers aller tijden, daar lijkt weinig twijfel over mogelijk. Maar mag een monster als Hitler ook menselijk zijn ? Hij werd wel menselijk neergezet in de film "Die Untergang", waar je zowat medelijden met hem kreeg.

Het is jammer dat er vaak zo krampachtig gedaan wordt als het over Hitler gaat. Het Belgische tv kookprogramma "Plat Prefere" besloot de aflevering over Hitler te schrappen. In dit programma gaan de samenstellers op zoek naar de culiniare gewoonten van beroemdheden.

Hitler's favoriete maaltijd, forel met botersaus, kwam dus niet aan bod. Dit vanwege protesten van het Joodse tijdschrift "Aktueel" en de Vereniging van Belgisch Politiek Gevangenen. Het mocht wel uitgezonden worden, maar dan met een toelichting over Hitler en zijn misdaden . Anders zou het te "banaal" worden. Nu lijkt mij een toelichting over Hitler wat overbodig. Immers: wie kent hem niet ?

Zou het kunnen dat het monster "te menselijk" zou worden ? Dat zou blijken dat hij van lekker (vegetarisch) eten hield ? En van gebakjes ? En dat hij geen alcohol dronk ? En dat er vaak eenpotsmaaltijden op de Oberzalzberg geserveerd werden ?

No comments: