Saturday, November 15, 2008

Panic in the streets of Alkmaar

Saai is het bepaald niet op dit moment in Alkmaar. Het Poppodium komt van de grond en cultureel centrum Provadja gaat verhuizen (nieuwe naam: YXIE; vreselijke naam, maar goed) naar een nieuw en moderner onderkomen.
Andere perikelen zijn de bouw van de nieuwe Friese Brug en de nieuwe brandweerkazerne. De stad lijkt wel een beetje op de permanente bouwput van Berlijn (maar dan in het klein).

Voorts speelt nog de dreigende afsluiting van een groot gedeelte van het hoerenbuurtje op de Achterdam, dat voorlopig echter opgeschort is. Ooit was het straatje het voorbeeld voor heel Nederland: goede medische begeleiding en geen onderdukking.

Terecht of niet, die sluiting van 92 ramen ? Als je het mag geloven zitten er veel vrouwen illegaal of gedwongen. Ook zou er sprake zijn van financiele malversaties door de eigenaar van de panden. Hoe het ook zij: jarenlang is het allemaal gedoogd en nu mag het opeens niet meer.

Tenslotte nog de verkeerschaos in de Kaasstad. Sinds de Bierkade eenrichtingsverkeer is geworden loopt alles vast. Zo'n verkeersader beperken heeft natuurlijk gevolgen. Zeker nu door de bouw van de Friesche brug (waar de Bierkade op uit komt) ook veel verkeer gesmoord wordt. Vreemd bovendien dat de Schermerweg (v.a. de Friesche Brug) ook nog eens afgesloten is. Hoe verzin je het ?

Kortom: moet je in de stad zijn ? Pak lekker de fiets. Die kun je tegenwoordig gratis stallen bovendien.

No comments: