Thursday, November 8, 2007

Flipje in Moskou

Onze ferme minister-president Flipje van de Betuwe bracht een bezoek aan Moskou.
De grote Poetin kon een beetje tijd vrij maken voor de gast uit het verre Nederland. Belangrijkste gepreksonderwerp: het meewerken van de Gasunie aan een pijpleiding vanaf Rusland naar Duitsland. En passant werden nog wat contracten afgesloten; goed voor de meegereisde handelsdelegatie.

Oh ja, de mensenrechten kwamen ook nog even ter sprake. Maar meer dan lipservice aan deze goede zaak kon Flipje niet verlenen. Business first !
Dat president Poetin via slinkse weg na de aankomende verkiezingen de macht wil behouden door het aanvaarden van een andere functie is niet belangrijk. Evenals dat Rusland geen westerse waarnemers wil toelaten bij die verkiezingen (dat doet het westen toch ook niet ?). Om over het gebrek van een vrije pers is maar te zwijgen.

Tot zover de VOC-mentaliteit van Flipje van de Betuwe, waarin geld voor alles gaat en het grote Nederland een heldenrol in Afghanistan kan vervullen. Volgende doel: de Olympische Spelen van 2008 in China, het land waar de meeste executies per jaar plaatsvinden. De paralel met de Spelen van 1936 in Berlijn dringt zich hier op. Toen werden de bordjes met "Juden nicht ernwunscht" tijdelijk verwijderd en enige gevangen uit de kampen vrijgelaten.

No comments: