Thursday, March 30, 2017

De keeper en de keeperstrainer

Uniek in de historie: een keeper (Grim) en een keeperstrainer (Hoek)  die een wedstrijd van Oranje leiden. Het werd 1-2 voor de Squadra Azurri afgelopen dinsdag. Geen schande dat we van de Italianen verloren. Bij vlagen speelden we aardig, beter dan tegen Bulgarije.

Blind stelde in zijn laatste wedstrijd keeper Jeroen Zoet op, die er weer niet goed uitzag. Een beetje communicatie met De Ligt had het eerste doelpunt kunnen voorkomen.
Waarom geen Stekelenburg of Cillessen opgesteld ? Het blijft een van de raadsels van de keuzes die Blind maakte. Waarom niet begonnen met Depay, die in de voorlaatste wedstrijd twee maal scoorde ?
En waarom wel de onervaren De Ligt ?

Enfin, van Blind zijn we nu gelukkig af. De Bondscoach die elke wedstrijd maar op zijn kont blijft zitten en Nederlandse spelers in het buitenland alleen via de tv kent. Ook wel: De Man Zonder Visie. Ik heb die man nog nooit zien lachten, op of naast het veld. De man die door niemand op zijn verjaardag uitgenodigd wordt.

Maar wat nu, nu Louis bedankt heeft, evenals Koeman en De Boer ? Gullit is gewillig. Maar wie wil er een playboy op de bank ? Hij heeft charisma, maar het is geen man om spelers beter te maken. Co Adriaanse wordt niet genoemd, maar die zal het niet worden: te omstreden (hoewel een uitstekend trainer).

Ten Cate ? Wat te rauw en direct.. Ron Jans: te weinig internationale ervaring. Cocu en Van Bronckhorst: geen uitstraling, geen overwicht. Blijft over: Good Old Dickie A. De troubleshooter bij uitstek. De beste keuze, bij gebrek aan beste keuze. Omdat Koeman en De Boer (nog) niet willen. 

1 comment:

HSD said...

Dickie A forever !!