Tuesday, March 14, 2017

Eigen risico plus pakket

Rotterdam heeft een eigen ziektekostenverzekering in het leven geroepen zonder eigen risico en de premie bedraagt iets van 50,- per maand.


Dus het kan wel: verzekeren zonder eigen bijdrage te moeten betalen. Ik hoop dat meer gemeenten het voorbeeld van de Maasstad gaan volgen. Nu is het zo dat veel mensen met klachten specialistenbezoek mijden. Niet vreemd  als je bedenkt dat bijvoorbeeld een fietstest bij de cardioloog met een gesprek van 15 minuten erna al zo'n beetje 500,- kost.


Gelukkig zijn er een aantal politieke partijen die beloven het eigen risico af te schaffen (zie Stemwijzer). Maar het moet dan niet zijn dat de maandelijkse premie omhoog gaat natuurlijk.
Ik betaal nu al 142,- per maand. Gelukkig ontvang ik wel zorgtoeslag. De verzekeraars ondertussen hebben miljarden aan reserves in kas zitten. Het is sowieso al vreemd dat ze over de rug van patienten winst maken.


Wat is er tegen een NZV (Nationale Ziektekosten Verzekeraar), zonder winst oogmerk ? Mensen gaan dan echt niet meer naar de specialist "omdat het toch niets kost."
Het kost wel meer als patienten de benodigde zorg mijden die ze nodig hebben. Aan mensenlevens en aan geld..

No comments: