Thursday, April 6, 2017

Telefilm

Gisteren bij de NPO de NL Telefilm "Off track", over drie vrienden op vakantie in Zuid-Amerika.
Een van de drie wordt verliefd op een prostituee, die hij vervolgens vrij koopt voor 2000 dollar. Dit veroorzaakt wrevel en jaloersheid bij de andere twee.

Als tijdens een herenigingsfeest met de familie in een Zuid-Amerikaans dorpje blijkt dat de vader van het meisje verwacht dat ze mee gaat naar Europa omm geld voor de famillie te verdienen, haken de andere twee af en blijft er een huilend achter. Uiteindelijk worden de vrienden weer herenigd en het hoertje blijft in Zuid-Amerika.

All is well that ends well ? Nou, niet helemaal. Want zoals het een echte Telefilm betaamt is het geheel nogal zouteloos. Echte spanning is er geen moment, evenals een gebrek aan meeslependheid.
Het helpt ook niet mee dat  het hoertje (meestal) geen Engels spreekt en alles daarom steeds vertaald moet worden van Spaans naar Engtels/Nederlands. Kost allemaal tijd.

Enfin, mij valt het altijd op als een film niet voor de bioscoop, maar de televisie geproduceerd is. De echte drive ontbreekt meestal. Misschien ligt het wel aan het budget: te laag om echt groots aan te pakken. Ook "Off track" had veel spannender kunnen uitpakken. Uiteindelijk blijf je met een hol gevoel achter.

No comments: