Saturday, April 29, 2017

All the young punks

Had ze al eens zien rondhangen in Schalkwijk: 3 hele jonge punks. Een met een enorme hanenkam.
Vond het leuk om te zien, als ex-punk. Ik dacht dat de punkbeweging in Nederland al uitgestorven was. Op straat zie je ze in elk geval helaas niet meer.


Des te leuker dat de hanekam zelfs in een een bandje speelt: The Haak. Ze traden op op Koningsdag in Haarlem, in de kleine tent op een plein bij de kerk. De band ervoor was trouwens ook prima: ook een soort punk, met een zanger met een mondharmonica a la Wally Taks, goedkope 0,5 liter blik bier in de hand.


Enfin: The Haak. Het is een duo: een drummer van ca.13 jaar die maar een slag kent, maar dat consequent volhoudt. Gitarist/zanger: de jongen met de hanenkam (gitaar en zang).
Heb me uitstekend vermaakt, het was weer net 1980. Lekker simpel en rauw. En ja: zelfs een gitaarsolo. Er werd vooraan ook nog gepogood in de tent. Ik voelde me weer 21.


Sommige aanwezige punks hadden een button van The Neo Punkz, een Haarlemse punkband, die 1 EP maakte. Super simpel, superpunk. heb ém ook nog. Tegenwoordig is ie zo'n 250 dollar waard.
De aanwezige punkies waren nog geenseens geboren toen het schijfje in ca 1981 uitgebracht werd.


Door al het muzikale punkgeweld kwamen er wel een paar haartjes los te zitten van de geweldige hanenkam. But who cares. No time to be 21.

No comments: