Wednesday, November 30, 2016

Stroomversnelling

Als je denkt dat je met je Ferrari, Lamborghini of Yamaha R1 (motor) het snelst bij het stoplicht weg bent dat heb je pech als je naast een Tesla staat. Die zit in een onvoorstelbare 2,7 seconden op de 100 km/u.

De elektrische aangedreven bolide heeft de naam milieuvriendelijk te zijn (en is dat ook wel), maar de bestuurders ontvangen de meeste snelheidsbekeuringen..Ook veroorzaken de Tesla-rijders de op een na (Alfa Romeo-rijders) meeste schadegevallen.

Vanwege de elektrisch aangedreven motor merk je er ook weinig van als je te hard rijdt, in tegenstelling tot de belevenis in BMW, Audi of Porsche.

En dat is nu tegelijkertijd het afstotende van de Tesla: het ontbreken van de echte beleving: het ontbreken van een loeiend geluid van de motor, liefst begeleid door de geur van de hard werkende motor die sprintjes moet trekken alsof ie meedoet aan een dragrace..

Kortom: acceleratie genoeg, maar toch saai. En zou het niet ook zo zijn dat de accu's na een paar stoplichtsprintjes al bijna leeg zijn, zodat je al snel weer enige uren aan de lader moet ?

No comments: