Saturday, November 5, 2016

Ciao Franki

Ja, je kunt zeggen hoe naief was Frank de Boer om trainer van Inter te worden ? Het Italiaanse wespennest op retour. Oude en volgevreten vedetten maken er de dienst uit, de Gazette della Sport stookt voortdurend het vuurtje op en Frank spreekt geen Italiaans.


Waarom niet gekozen voor een job in Engeland, zoals Koeman ? Of gewoon nog een jaartje bij Ajax gebleven, daarnaast zijn vrouw in de winkel helpend. In Grootebroek, al is het geen Milaan natuurlijk.. Het hele avontuur is een kwestie van zelfoverschatting gebleken.


Ajax onder Bosz inmiddels na 4 wedstrijden al doorgedrongen tot de 1/8e finales van de Europa League. Dat is in jaren niet gebeurd. Het team speelt aantrekkelijker dan onder Franki, met flair en durf in het vaandel..Voorbij het eindeloze breien.


Bazoer kon een jaar geleden naar Napoli voor 20 miljoen, maar Ajax zei nee. En nu zitten hij, El Ghazi en Tete op de bank te verpieteren en daalt hun waarde aanzienlijk.
Als er een club 20 miljoen biedt, meteen verkopen, Marc Overmars ! De man die het aanvankelijk ook niet nodig vond om Ziyech te kopen. "We hebben al genoeg middenvelders," was zijn argument. En kijk eens hoe goed de Marokkaan het doet.


Oh ja, Krul wel gekocht. Toen was hij al geblesseerd en hij is het twee maanden later nog steeds.

2 comments:

HSD said...

In beide opzichten veel geld op de bank

joop said...

Ja, een flinke vertrekpremie bij Inter en binnengelopen bij Ajax.
Maar wat schiet ie daar verder mee op ?