Thursday, August 1, 2013

Over the hill

Sinds kort werk ik in het filiaal Hillegom, ver weg van Alkmaar. Enfin, het is in de zomer een mooi ritje op de motor via de A9 en Heemstede en Bennebroek. Het station is een half uur lopen van de bieb, dus dat schiet ook niet echt op..

Tja, wat zal ik verder van zeggen ? Vooropgesteld: de collega's zijn ok. Maar verder loopt men er wel achter de feiten aan, helaas. De boeken worden niet uitgeleend via de zelfservice; dat gebeurt nog aan de balie. Gevolg: enorme rijen. En een betaalautomaat is er ook niet.

Een indeling van de collectie naar interessegebieden ("Werelden") is er ook nog niet. Gewoon nog ouderwets achter elkaar in de kast gezet, zoals vroeger. Enfin, dat gaat nog wel gebeuren, maar dat duurt nog zo'n anderhalf jaar. Eerst de verbouwing van Haarlem Centrum.

Na de fusie heeft de Bibliotheek Haarlem (Nu omgedoopt tot "Zuid-Kennemerland") er een aantal vestigingen bij gekregen en we zijn nu heel groot geworden. Zo zijn Bennebroek, Bloemendaal en Zandvoort ook inmiddels onderdeel van de organisatie. Daar zal ik ook nog wel een keer werken. Ik hoorde wel dat Bloemendaal ook nog een beetje ouderwets is. Ben benieuwd.  Het ligt in elk geval nog voor Haarlem, dus dat is gunstig qua reistijd.

Enfin, de koffie smaakt goed in Hillegom en het is een ruim filiaal. En, een ander groot voordeeel: in tegenstelling tot de meeste filialen staan er wel cd's en DVD's in de collectie. En, oh ja: er is ook nog een ruime theepauze !  

1 comment:

HSD said...

En een prachtige omgeving