Wednesday, August 7, 2013

Kwart etmaal

Twee Intercities staan klaar op Amsterdam CS richting Maastricht: de vertraagde en de normale. Reizigers in verwarring welke te nemen. De conducteurs weten het zelf ook niet en er wordt niets omgeroepen.

Eerst al vertraging in Heiloo: 15 minuten later, nog eens 30 minuten later. Seinstoring in Sloterdijk. Maar dat kan de reden toch niet zijn om, komend uit het noorden, te laat in Heiloo te zijn ? In de trein wordt om en om medegedeeld: "Deze trein rijdt niet verder dan Amsterdam", even later gevolgd door: "Deze trein rijdt tot Maastricht." Dit tot zes maal aan toe.

Enfin, een uur te laat in Venlo gearriveerd. Daarna op de fiets met Roos naar het plaatsje Steijl, aan de Maas gelegen. Mooie kloosters aldaar, het pontje hebben we versmaad. Overal langs de Maas zijn pijlers geplaatst om schotten in te plaatsen om woningen te beschermen bij overstromingen. Het is er vaak raak.

Vervolgens het Zomerparkfeest, waar Roos al vrijwilliger werkt. Altijd sfeervol, dat festival. En dit jaar zat het weer eens mee. Voor het eerst sinds het bestaan (v.a.1978) werd er meer frisdrank dan bier verkocht. Dit ondanks, of juist door, de hitte.

Terugreis verliep aanzienlijk vlotter. Maar heb niet de illusie dat het in een stiltecoupe ook echt stil is. Zo werd luidkeels de kruiswoordpuzzel met zijn tweeen opgelost.
Wel een zegen dat ik in de eerste klas zat, overigens. Zo hoefde ik v.a. Amsterdam niet tussen de terugkerende meutes van de Gay Parade plaats te nemen. Wel een enorm geschreeuw vanuit de 2e klasse van een of ander jochie, gestimuleerd door zijn vader (die net zo hard meeschreeuwde).

Al met al zo'n kwart etmaal in de trein gezeten. Ik raad het niemand aan.  

No comments: