Tuesday, September 4, 2012

Gullit 50 geworden en Rijkaard, Van Basten, Wouters en Koeman (gebroeders) allen trainer bij aardige clubs. De generatie van '88/'90 heeft het dus niet zo slecht gedaan (m.u.v. van diezelfde Gullit ).

Rijkaard en van Basten begonnen hun carriere als Bondscoach en stonden meteen bovenaan de ladder. Maar ja: als je de beste spelers kunt selecteren dan boek je altijd succes. Daar leer je dus ook niet veel van.

Zo was Ajax een harde leerschool voor San Marco; de praktijk is weerbarstig. Te snel gooide hij de handdoek in de ring (een wedstrijd voor het einde van het seizoen). Nu maakt hij een doorstart bij Heerenveen en dat siert hem.Hij begrijpt dat te lang aan de zijkant staan zijn carriere geen goed zal doen.

Vreemd daarom zijn verwijten aan het bestuur van Heerenveen dat er te weinig goede spitsen aangekocht zijn. Hij moet het elftal beter maken. Raar ook dat hij het over het bestuur heeft over ZE. Dat schept al meteen een afstand tussen trainer en club. Ook zijn opmerking dat hij geen tijd heeft om te scouten omdat "ik anders nooit meer thuis ben" verbaast.

Enfin, Marco. Pak je laatste kans en maak er iets van. Wie weet belandt je door goede resultaten ooit nog eens op het trainerspluche van AC Milan. Want daar hoor je eigenlijk thuis. En Ronald Koeman ? Die wordt trainer van Barcelona.

1 comment:

Anonymous said...

...,is spanning uit de lucht halen.