Saturday, August 4, 2012

Eerste helft

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit erop. Begin september racen "we" weer, in Belgie op Spa-Francorchamps (zo'n beetje het mooiste circuit).

Hoe was het tot nu toe ? Wel aardig. In de eerste 8 races waren er 8 verschillende winnaars, een unicum binnen de F 1. "Iedereen" kan winnen, en dat is wel eens anders geweest. De jaren van dominantie van een Schumacher zijn gelukkig voorbij. Schumacher ? Ja, daar noemt u wat.

Sinds zijn comeback enige jaren geleden heeft ie 1 podiumplaats veroverd. De totale afgang was vorige week in Hongarije. gele vlaggen tijdens de start: hij zet direct de motor uit en kan niet herstarten als de lampen weer aangan. Vanuit de pits starten dus. Daar rijdt ie te hard, dus daar krijgt ie een tijdstraf voor. Later: lekke band/botsing en vleugel eraf. How low can you go ?
Zijn minder ervaren teamgenoot doet het veel beter.

Enfin, we zien veel inhaalacties op de baan. het is wel eens kunstmatig vanwege het KERS systeem, dat een "boost" geeft als je achter je voorligger rijdt. Maar ach: er wordt tenminste ingehaald en dat is ook wel eens anders geweest.

Wat ik wel mis zijn flinke crashes (zonder verwondingen) en opgeblazen motoren met enorme rookpluimen erachter. kortom: spektakel. Het is een beetje clean geworden, de Formule 1.
Kunt u daar misschien wat aan doen, meneer Ecclestone ?

1 comment:

Anonymous said...

De film "Rush" van Ron Howard is misschien een idee.??LWesp