Thursday, August 9, 2012

Korbach sprak

Kleine bloemlezing van citaten van de in 2011 overleden trainer Fritz Korbach:

"Achteruit kijken heeft alleen zin als je auto rijdt"

"Roken is slecht voor de gordijnen"

"Die man is zo zuinig, die huilt met 1 oog" (over voorzitter Smit van Heracles)

"Magere Hein is in mijn broek gekropen, maar ik ga proberen om hem er weer uit te halen" (over zijn keelkanker die hem fataal werd)

"Als Ajax, Feyenoord en PSV ooit dood gaan, staat er ongetwijfeld op hun grafsteen: "Verdomme, wij hebben nooit Fritz Korbach gehad."

"Als ze morgen vragen, dan ga ik gisteren weer terug" (over de Indonesische club Makassar, waartegen hij ondanks zijn gedwongen ontslag, geen wrok koesterde)

"Voorzitter, nou hadden we afgesproken dat als wij van Ajax zouden winnen, dat dan om 11 uur het neuken zou beginnen. Nu is het tien over elf, en het is nog steeds niet begonnen." (Tegen Zwolle-voorzitter Wiersma in een volle Zwolse bestuurskamer, na afloop van het met 5-0 gewonnen thuisduel tegen Ajax)

3 comments:

HSD said...

Prachtig
Het Korbach effect gaat nooit verloren.

Anonymous said...

En aan de Joodse journalist Frits Barend vroeg hij of die wist waarom er elf gaatjes in de douchekoppen voor de Joden zaten. Voordat Barend iets kon zeggen, voegde Korbach eraan toe: 'Omdat ze maar tien vingers hebben...

joop said...

Ja, unieke man was het. Vlak voor zijn overlijden had het er nog over dat ie geen nog zin had om `in hout verpakt te worden.`

Die uitspraak tegen Barend kende ik nog niet trouwens. Vrij cynische grap trouwens...

Maandagavond op RTL 7 22.00 docu over hem.