Monday, November 28, 2011

I feel like Senna in '91

En zo is het Formule 1 seizoen 2011 afgelopen. In Brazilie mocht Mark Webber een keer winnen van Red Bull. Ongenaakbaar teamgenoot Sebastian Vettel had versnellingsbakproblemen en liet Webber passeren. De Duitser durfde de vergelijking met Senna zelfs aan: "I feel like Senna in '91", riep hij over de boordradio. Hij kent in elk geval zijn klassiekers, want de legendarische Braziliaan reed in dat jaar op ditzelfde circuit ook met versnellingsbakproblemen rond.

Het versnellingsbak-verhaal kwam op mij niet zo geloofwaardig over omdat de jonge Duitser nog zeer respectabele tijden neerzette, die bijvoorbeeld hoger lagen dan die van Alonso in zijn Ferrari. Kortom: en cadeautje aan Webber, die het hele seizoen in de schaduw reed van zijn jongere teamgenoot ?

En wat voor seizoen was de jaargang 2011 ? Mmwah...redelijk op zijn best. Vettel domineerde als Schumachrer in zijn Ferrari jaren. De kruimels die hij af en toe morste waren voor Hamilton, Button en Alonso. Zelfs teamgenoot Webber kwam er, in tegenstelling, tot vorig jaar niet aan te pas.

Voor 2012 hoop ik op meer concurrentie. Ook hoop ik dat oude getrouwen Trulli en Barrichello hun biezen eens pakken en ruimte voor jongere coureurs maken. Als je 39, 40 bent is het mooi geweest, vooral als je zoals deze twee in de achterhoede meetuft.

En Schumacher dan, zult u zeggen. Die wordt ook oud en wordt overklast door jongere teamgenoot Rosberg. Ook biezen pakken dus. Zet Guido van der Garde maar in die Mercedes. En Raikkonen in de Williams.

No comments: