Tuesday, April 21, 2009

En alles is pril

Een prachtig begin van de lente ! Hij kwam laat, maar nu het zover is geeft het me een gevoel van grote verwachting. Dit jaar viel alles samen: een nieuwe motor, een nieuwe vriendin (?) en prachtig weer. Is er een mooiere combinatie denkbaar ?

Vriendin + motor is een mooie combinatie. Vriendin achterop motor is nog mooier. Zo hebben R. en ik ritjes gemaakt naar Enkhuizen en naar Den Haag/Scheveningen. Terrasje + gebakken visje pakken onder de rook van de Drommedaris. Niet spectaculair,
maar gewoon leuk. Ook de route er naar toe, door de polder is heerlijk. Het laatste stukje op de snelweg gas open en op naar de 180 km/u.

Afgelopen zaterdag hebben we het Gemeentemuseum in Den Haag bezocht. Alleen de entree in de Hofstad is al de moeite waard: hoge archtitectonische bouwsels en de ministeries. Een bijzondere stad, door het Binnenhof en de Tweede Kamer en ook door het Indisch verleden van veel oudere inwoners. Een mengeling ook van ADO Den Haag hooligans en kouwe kak.

Het museum is een creatie van Berlage uit 1935, gebouwd in kleurige bakstenen en met hoge zalen. Thema's waren "kunstenaarsechtparen" (niet altijd makkelijke huwelijken) en de "20e eeuw". Er was een grote varieteit aan schilderijen en andere kunst te vinden.

's Avonds nog naar de "Toneelschuur" (door R. "De Schuur" genoemd), naar Albee's toneelstuk "Who's afraid of Virginia Wolf" door het Onafhankelijk Toneel. Een goed stuk, goed gespeeld, maar erg lang. Toen bleek dat we na 2 uur slechts bij de pauze aangeland waren kon ik het niet meer trekken. Wat meer konden de elkaar verbaal afmakende hoofdfiguren elkaar toevoegen ? Afgebrand tot de grond waren ze reeds.

Kortom: de A 9 riep: door de koele nacht naar Alkmaar. Bijna het einde van een mooie lentedag en thuis wachtte nog een koud biertje.

4 comments:

Marina Noordegraaf .... said...

nog gefeliciteerd met de liefde!

leest je vriendin je blog ook?

joop said...

Fijn weer eens een reactie van je te ontvangen, Marina !
Ik begon me al zorgen te maken...

lidia said...

Aha, vandaar die pluizen op je jack.... Als ze het over 'de schuur' heeft, is ze vast een trouwe bezoekster, klopt dat?

joop said...

Ja, dat klopt Lidia