Friday, February 13, 2009

Muzak for money

Heugelijk nieuws ! De Amerikaanse fabrikant Muzak heeft uitstel van betaling gevraagd. Ten minste een bedrijf dat terecht slachtoffer van de kredietcrisis wordt.
De in 1934 opgerichte firma specialiseert zich in "behangmuziek" (muzak dus) voor o.a. hotels, supermarkten en winkelcentra. Dit alles om de klanten een prettig gevoel te geven. Uiteraard mag die muziek niet teveel emoties oproepen, dat zou de doelgroepen alleen maar afleiden en wellicht tot nadenken stemmen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn ?

James Last, alias James Overlast, is wel het voorbeeld van muzak. Glad, nietszeggend en hol. In de Van Dale is muzak opgenomen als "ononderbroken achtergrondmuziek in winkels en openbare gebouwen". Misschien kun je het het een soort lounge avant la lettre noemen. Of is dat te complimenteus ?

Helaas verwacht de firma Muzak een doorstart te kunnen maken. Ik vind dat het bedrijf wettelijk verboden dient te worden wegens het toebrengen van grote schade. Grote schade aan bewuste consumenten. Grote schade aan echte muziekliefhebbers. Grote schade aan slachtoffers van consumentisme.

3 comments:

Anonymous said...

That's right
Screw muzak

Unknown said...

Misschien weer eens leuk om livemuziek in de lift te maken...
Welke muzikant meldt zich aan? Kies hier: http://www.livestreetmusic.com/
Erwin.

Unknown said...

Zo Joop,
Ik zie je als volger op mijn weblog staan... en gelijk je nieuwste bericht gelezen.
Leuk geschreven weer.