Wednesday, January 24, 2018

Kijken kijken, niet kopen

De Kijkshop is failliet verklaard, weinigen zullen er tranen over plengen. Zelden zo'n lelijke en sfeerloze winkel gezien als de Kijkshop. Daar was al 20 jaar niets meer veranderd.

Het oorspronkelijke idee was, a la een webshop, om artikelen achter een vitrine te bekijken en als je het wilde kopen dan werd het uit het magazijn gehaald. Even hier en daar aan een mixer of koffiezetapparaat voelen kon alleen als het door de koper aan je overhandigd was.

Wat vreemd concept, vond ik het altijd. Het gepropageerde idee was dat de Kijkshop door het concept goedkoper zou zijn, alleen dat was het niet. En nu hebben we internet en de Mediamarkt, dus de Kijkshop kunnen we missen, temeer daar het een sfeerloze en lelijke winkel was.

Een ander verouderd concept is Delifrance.Voorop gesteld: het eten is er voortreffelijk. Heerlijke stokbroodjes en lekkere salades. Alleen dat uiterlijk van die restaurants...
Een interieur uit de jaren '80, krappe zitplekken en vieze deuren. Bovendien: opdringerige muziek, waar niemand op zit te wachten. Als je het bedrijf een bericht stuurt krijg je geen antwoord.
Maar de Delifrance loopt, in tegenstelling tot de Kijkshop, nog goed.



No comments: