Friday, January 5, 2018

One step forward, two steps backward

Het zorgenproject Alkmaar Overstad schiet niet echt op. Het plan de voormalige chocoladefabriek Ringers om te bouwen tot "Chocolade Experience" is afgelast. De eigenaar van de fabriek ziet er vanaf. Wat nu voorlopig rest is een oude en lelijke fabriek, een gezwel in de ambities om van Overstad nog iets te maken.

Een tijd lang zaten er verschillende winkels in de Ringers-fabriek (waaronder Klerks en een electronicawinkel) en was de buitenkant mooi bedekt met witte kunststof platen, zodat je de oude fabriek niet kon zien. Dat zag er beter uit dan nu in elk geval.

Het stadsbestuur schept op over de zogenaamde stadkades aan het Noord-Hollands-Kanaal. En ja, dat is een verbetering. En ja: bioscoop Vue/Alkmaars/Filmhuis Alkmaar zijn een grote aanwinst, evenals poppodium Victorie.P etje af daarvoor.

Aan de andere kant sluit de AH en pakt de Lidl ook zijn biezen. Eerder vertrokken al Toys 'R us en de Plus Supermarkt. En verder is het er niet gezellig om te winkelen. Aan alle kant raast het verkeer voorbij en er zitten ook nog verschillende industriele ondernemingen. (waaronder een sloperij) in Overstad.

En het zebrapad van de binnenstad naar Overstad is verwijderd, wat gevaarlijke toestanden oplevert. Dan razen er aan twee kanten bussen voorbij op de busbaan, zonder enige alarmlichten of geluidssignalen. Het wachten is op de eerste Connexxion-dode.

No comments: