Friday, July 21, 2017

Leeuwinnen

Nee, het was niet uitverkocht in de Galgenwaard, die eerste wedstrijd van de Oranje-vrouwen op het EK. Ondanks de beweringen van de repoporter zag ik heel wat lege stoeltjes.

Twee wedstrijden gezien van de Leeuwinnen, met hun fier wapperende staartjes en snelle manieren. De eerste wedstrijd wonnen ze met 1-0 van Noorwegen en donderdag was Denemarken in Het Kasteel het slachtoffer dankzij een makkelijk gegeven penalty vanwege een schwalbe. In dat opzicht zijn ze niet anders dan het "Grote Oranje": als je makkelijk aan een doelpunt kunt komen zullen ze het niet laten.

Het doet sowieso niet veel onder voor het Oranje-mannen elftal, het is een behoorlijk niveau. En, wat wat opvalt: de Leeuwinnen gaan er niet zo snel bij liggen, lopen niet de hele tijd te mekkeren tegen de scheids en zijn absoluut geen aanstellers die om kaarten vragen voor de tegenstander.

Je kunt wel beweren dat het spel wat steriel en systematisch is. Weinig verrassingen, het is allemaal keurig volgens het boekje. Opwindend was het ook tegen Denemarken niet. Pliichtmatig spel. Misschien omdat de Leeuwinnen nog niet echt op de proef gesteld zijn ? Als dat wel het geval is in de volgende ronde zal er uit een ander en vindingrijker vaatje getapt moeten worden.

2 comments:

HSD said...

Lieke Martens vind ik toch wel een sensatie
In meerdere opzichten
Nivo valt me mee.

joop said...

Niveau is helemaal niet slecht: zoals je appte: Holland 1974 WK in Duitsland (well, almost)