Friday, July 14, 2017

Zelfbediening

Zelfbediening: het komst steeds meer voor. Je doet het op bijna alle plaatsen: in de bibliotheek, in de bank, in de supermarkt, bij je verzekeraar (zelf digitaal de polis veranderen) of op het station. Maar goedkoper wordt het er niet van: de besparing aan arbeidskosten wordt niet verrekend met de klant.


Bij de Vomar gooi je bij het afrekenen het bedrag in een gootje (alleen als het munten betreft; papiergeld wordt niet geaccepteerd). Uit hetzelfde gootje komt dan ook weer het wisselgeld gerold.
Echt wennen doet het nog niet.


Bij AH zijn er binnen afzienbare tijd helemaal geen kassa's meer, dus ook geen zelfscankassa's. Als je naar buiten loopt wordt het bedrag automatisch via je mobiel afgeschreven. Lekker handig natuurlijk, en AH hoeft geen kassamensen meer te betalen.


Inchecken bij het museum kun je ook zelf regelen en in -en uitchecken bij NS gaat binnenkort ook automatisch met de smartphone. Bijkomend voordeel: je vergeet het nooit meer.
Qua supermarkten: het is ook wel eens leuk om met de kassajuffrouw te flirten of gewoon een praatje te maken, maar dat is binnenkort niet meer mogelijk.


Gezelliger wordt het er in de Nieuwe Zelfbediening niet op in elk geval. 

No comments: