Thursday, June 1, 2017

De ondergang van Atlantis

Atlantis is al jarenlang verdwenen en nooit gevonden. Nu is Atlantis in Alkmaar ook zoek.en dat komt zeker niet terug. Het poppodium is nu opgegaan in Victorie.


Ben er zelf nog niet geweest, maar de programmering ziet er aantrekkelijk uit. Zo waren Momster Magnet, The White Lies en Kim Wilde er al te gast. Uriah Heep (met nog 1 origineel lid) komt binnenkort.Ok, misschien niet de allerhipste bands dus (behalve The White Lies), maar het is een veelbelovend begin zo.


De Waerdse Tempel in Heerhugowaard sloot enige jaren geleden zijn poorten, die heeft het niet gered. Daarom is Victorie een extra mooie aanwinst, waarmee meer internationale artiesten gelokt worden om in Alkmaar te spelen.. Samen met de nieuwe VUE bioscoop (inclusief Filmhuis Alkmaar)wordt het nog eens wat in de Kaasstad. Een trekpleister voor de Kop van Noord-Holland.


Ik kwam vroeger veel in Atlantis Gedanst,  popquizzen op donderdag en optredens bezoeken in het cafe van Atlantis. Je kon er ook aardig eten voor niet te veel geld. Heb er zelf ook nog eens een eigen popquiz gepresenteerd (die achteraf veel te moeilijk was).


Met (toen nog) Koniginnedag was ik er ook altijd. De hele dag speelden er bands en ik kwam er veel vrienden tegen. Jammer in dat opzicht dat Atlantis er niet meer is. Kan me niet voorstellen dat er in Overstad (waar Victorie nu zit) veel mensen buiten staan op Koningsdag.  

No comments: