Thursday, June 22, 2017

AH's bril

Er mochten van Adolf Hitler met (lees) bril nooit foto's gepubliceerd worden, dat zou volgens hem zijn imago schaden. Welke Germaan draagt tenslotte een bril, laat staan de Ubergermaan himself ?


Maar nee, er zijn genoeg foto's van topnazi's met bril op: denk aan Seyss-Inquart, Bouhler en Himmler. Hadden allemaal ronde montuurtjes op, blijkbaar de mode van de dag.
 De Fuhrer beschikte ook over een typmachine met extra grote letters, anders kon hij zijn gedicteerde "Fuhrerbefehl/Weisung" niet zelf teruglezen.


Enfin, die bril schijnt nu terg gevonden ter zijn in Argentiniƫ, samen met andere relikwieen uit het Derde Rijk. Deskundigen bevestigen dat de bril authentiek zou zijn.


Zo is daar ook nog een borstbeeld van Hitler teruggevonden. Ziet er in mijn ogen niet zo authentiek, maar wie weet. De afbeelding doet me een beetje denken aan het schilderij van Hitler, waarin hij als ridder in malienkolder is afgebeeld. Ziet er nogal lachwekkend uit.


Het is bekend dat veel nazi's na de oorlog naar ArgentiniĆ« gevlucht zijn, dus qua locatie zou een en ander best echt kunnen zijn. Het materiaal zal dan toch wel verscheept zijn, het is moeilijk mee te nemen in een vliegtuig.


Maar om nou die bril naar Argeninie te smokkelen ?

No comments: